Annons

Annons

Annons

Miljonkravet mot Berts bolag krympte till en fjärdedel

Text

Öhns gård krävde att Bert Karlssons bolag Jokarjo skulle betala två miljoner kronor för skadegörelse på gården som använts som asylboende. Nu har parterna enats om en ersättning på 473 476 kronor. Det skriver Nya Lidköpings Tidning

Bert Karlsson blev lite av ansiktet utåt för flyktingförläggningsbranschen och vissa kallade hans verksamhet för flyktingimperium.

För fyra år tecknades ett avtal mellan ägaren till Öhns gård, mellan Skövde och Mariestad, och Bert Karlssons bolag Jokarjo om att bolaget skulle hyra anläggningen som ett asylboende. Det skriver Nya Lidköpings Tidning.

Annons

Annons

LÄS MER: ”En helt osannolik skadegörelse”

LÄS MER: Ingen förlikning mellan Jokarjo och Skara

LÄS MER: Ny miljonstämning mot Bert

Fastighetsägaren, det vill säga Öhns gård, skulle stå för normalt slitage och Jokarjo allt därutöver.

Ett år senare, när avtalet upphörde, bedömdes slitaget och skadegörelsen vara mer omfattade än vad Öhns gård skulle stå för enligt avtalet. Jokarjo fakturerades på sammanlagt två miljoner kronor för kostnader fastighetsägaren sade sig ha haft för att återställa lokalerna.

Jokarjo hänvisade till att ersättningen ska vara samma som Migrationsverket betalar i ersättning för slitage och skadegörelse och vägrade betala. Då stämde Öhns gård Jokarjo på två miljoner kronor. Parterna har nu enats om förlikning vilket innebär att Öhns gård får ersättning med 473 476 kronor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan