Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Granath lämnar SAIK – klar för Superettan

Gustav Granath är klar för Degerfors.

Annons

Skövde AIK:s Gustav Granath är klar för spel i Superettan. Han har skrivit ett tvåårskontrakt med Degerfors IF.

– Det kommer att bli väldigt roligt att följa honom, säger Degerfors sportchef Patrik Werner till degerforsif.se.

Gustav har tagit vägen genom Skövde AIK:s akademi upp till seniortruppen och där varit en viktig spelare under flera säsonger.

Nu blir det alltså elitfotboll och spel i Superettan med den nya klubben Degerfors som gäller.

– Att Gustav haft ögonen på sig under 2018 har vi vetat om och vilka klubbar som varit inblandade i jakten på hans signatur. Därför valde vi att inför 2019 kontraktera Adam Wolak som en ersättare till Gustav då vi förstod tidigt att han skulle gå vidare i sin karriär, berättar Skövde AIK:s sportchef Per Åstemo för SAIK:s hemsida.

Annons

Annons

Åstemo är stolt att klubben levererar spelare till högre divisioner.

– Att Gustav gått hela vägen genom akademin sedan han anslöt till oss från Tymers IF är ett gott tecken på att vår satsning fungerar, menar Åstemo.

Degerfors sportchef Patrik Werner ser fram emot att få välkomna Granath. Klubben har varit intresserade ända sedan 21-åringen var och provspelade för klubben under förra året.

– Då hade vi inte utrymme eller plats i truppen men han var en spännande spelare redan då. När det blev klart att Jonas Olsson skulle lämna oss så blev Gustav högintressant, säger Werner till Degerfors hemsida.

– Han är en snabb back med bra fötter tycker vi, så det kommer att bli väldigt roligt att följa honom, avslutar Patrik Werner.

Annons

Annons

Till toppen av sidan