Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Lindström kandidat till Årets stjärnskott

Text: 

Aaron Lindström är en av fyra kandidater till Årets stjärnskott.

Annons

Skövdekillen Aaron Lindström är en av fyra kandidater som kan vinna Radiosportens pris Årets stjärnskott.

Den alpina skidåkaren Aaron Lindström hade ett framgångsrikt 2018, med debuten i Paralympics som den stora höjdpunkten. Nu har Lindström blivit nominerad som en av fyra till Radiosportens pris Årets Stjärnskott inom paraidrotten.

Priset har delats ut sedan 2010 och ges till ”den idrottare, eller lag, som under året tagit ett stort steg framåt i sitt idrottande och visat en positiv attityd och vilja att förbättra sig”.

Annons

Annons

Första mottagaren av utmärkelsen 2010 var längdskidåkaren Zebastian Modin. Förra året var det bordtennisspelaren Daniel Gustafsson som fick ta emot priset.

Förrutom att debutera i Paralympics gjorde Aaron Lindström också sin första säsong på den alpina världstouren 2017/2018. Under premiärsäsongen lyckades han köra in som tvåa i världscupslalomen i österrikiska Kühtai. Han vann också storslalomtävlingen i St Moritz. Lindström var yngst av alla i den svenska truppen till Paralympics i Pyeongchang och noterade där en sjundeplats i slalom som bästa resultat.

I priset ingår ett träningsstipendium på 10 000 kronor. Vinnaren kommer att utses på Parasportgalan den 3 februari.

Aaron Lindström slutade på en sjunde plats i slalom under vinter-Paralympics. Nu är han kandidat till Radiosportens pris Årets stjärnskott.

Annons

Annons

Till toppen av sidan