Annons

Annons

Annons

Friidrott

Billingen X-trail får förtroende att ingå i tour

Tävlingen Billingen X-trail Challenge har blivit utvald att vara en av 15 deltävlingar i Trailrunning Sweden Store Trailtour.

– Ett mycket gott tecken på vårt engagemang, menar Ronny Roos från Billingen X-trail Sports Club.

En bild från starten av Billingen X-trail 2016.

Billingen X-trail Challenge kommer att vara en av 15 deltävlingar i Trailrunning Sweden Store Trailtour under det året.

Deltävlingen i Skövde blir bland de första stoppen på touren. Den 27 april hålls loppet, som är tolv kilometer långt och som bland annat går upp för Billingens slalombacke.

Annons

Annons

– Att vi blir utvalda är ett mycket gott tecken på vårt engagemang och att vi har bra tävlingar, menar Ronny Roos från Billingen X-trail Sports Club.

Från fjälltopp till sandstrand

Trailrunning Sweden Store Trailtour ska kora Sveriges mest kompletta traillöpare över året. Touren har dragits igång för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten.

Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Första deltävlingen i Trailrunning Sweden Store Trailtour är Åhus TrailRun som avgörs den 2 mars. Finalen avgörs vid Kullamannen i Mölle den 2 november.

Tuff löpning i terräng

Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala till de 30 bästa löparna i dam- respektive herrklassen. I totalen räknas de 4 bästa resultaten samt finalen, som är obligatorisk att räkna med.

X-trail, eller Trailrunning som det också kallas, är tuff löpning i terräng över skog och mark, till skillnad från klassiska terränglopp och löplopp.

Ronny Roos, Billingen X-trail Sports Club.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan