Annons

Annons

Annons

Annons

Sökinsatsen var på väg att avslutas

Text: 

Den stora sökinsats som gjordes efter 83-årige Per Erik var på väg att avslutas på söndagen, enligt polisen.

Vid 13-tiden kom beskedet att Per Erik, som varit försvunnen i fem dygn, hade hittats död i terrängen utanför Fagersanna.

Polisen organiserat sökinsatsen från Fagervi IP i Fagersanna.

Ett stort sökpådrag med polis, militär och frivilligorganisationer som Missing People och FIKK (frivilliga insatser vid kris och katastrof) sökte i fem dygn efter den försvunne Per Erik efter att han försvunnit från sitt hem I Fagersanna.

Annons

Annons

På söndag förmiddag, ett par timmar innan dödsbeskedet, bekräftade polisens insatschef Mats Hvit att sökinsatsen troligen bara hade pågått fram till att det mörknat på kvällen. Att kunna hitta en person vid liv efter så lång tid och under rådande omständigheter bedömdes som osannolikt.

– Räddningstjänst (polisens ord för sökinsats, reds anm.) kan bara bedrivas så länge det finns möjligheter att hitta personer vid liv.

Ända sedan beskedet om Per Eriks försvinnande på nyårsdagen har många frivilliga varit engagerade i sökinsatsen. Även lokala orienteringsklubbar och jaktlag som är särskilt välbekanta med terrängen i sökområdet har deltagit i insatsen, enligt Mats Hvit.

Annons

Annons

Till toppen av sidan