Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Per Erik, 83, fortfarande spårlöst borta: "Tiden är vår värsta fiende"

Text: 

83-årige Per Erik från Fagersanna har varit försvunnen i snart tre dygn.

Polisen, militären, Missing People och andra frivilliga kommer att fortsätta sökinsatsen med oförminskad styrka på fredagen.

83-åringen har varit försvunnen sedan 15-tiden på nyårsdagen då han sågs i Fagersanna. Enligt anhöriga brukar han ta långa promenader i området kring bostaden. Ett stort område mellan Fagersanna och Mölltorp har sökts av polis, hemvärnet, Missing People, myndigheter och frivilliga.

Missing People kopplades in i sökinsatsen efter den försvunne Per Erik på torsdagsförmiddagen. De sökte fram till att det började mörkna vid 16-tiden.

– Vi fortsätter med nya tag i morgon. Vi kommer att återuppta sökandet i morgon bitti och samlas på samma plats som idag, sade Jan-Olof Säll, operativ chef för Missing Peoples frivilliginsats, till tidningen vid den tidpunkten.

Annons

Annons

Polis och militär fortsatte sitt sökande under natten. På fredagsmorgonen var 83-årige Per Erik alltjämt försvunnen.

– Vi fortsätter sökinsatsen i dag med samma inställning och samma antal människor, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst, till tidningen vid 08-tiden.

Sökinsatsen har koncentrerats till trakterna av Fagersanna och Mölltorp.

– Vi har tagit höjd för att fortsätta sökinsatsen fram till söndag, men det beror ju även på väder och vind. Självklart är det så att tiden är vår värsta fiende, säger Christer Fuxborg.

Polisen tror fortfarande att det är möjligt att hitta Per Erik vid liv.

– Han uppges ju ha varit i god fysisk form. Det går ännu att hoppas på att han kan ha kunnat hitta någon övergiven stuga eller så för att kunna värma sig, säger Christer Fuxborg.

Jan-Olof Säll, till höger, och Missing people kopplades in i sökandet efter den försvunne 83-åringen på torsdagsförmiddagen.

Cirka 120 sökare deltog och tre ryttare. I morgon återupptar Missing people sökandet.

Missing Peoples sökinsats utgick från det gamla stationshuset i Mölltorp på torsdagen dit ett hundratal frivilliga kom för att delta.

Annons

– Det kom cirka 120 sökare sammanlagt och tre ryttare dessutom. Det är jättebra. Polisen har varit nöjda med vår insats, säger Jan-Olof Säll.

LÄS MER: Massiv sökinsats

Annons

LÄS MER: TV: Missing people sätts in

LÄS MER: Polisen vädjar om tips – går ut med bild på försvunna Per Erik

LÄS MER: Polis och militär söker försvunnen äldre man

Annons

Annons

Till toppen av sidan