Annons

Annons

Annons

Då ringer flest till SOS alarm – se listan

Text

Årets första timme är då allra flest ringer till 112. Detta motsvarar tre gånger så mycket som en genomsnittlig timme hos SOS alarm.

Årets första timme är då allra flest ringer till 112.

Årets första timme, timmen direkt efter tolvslaget på nyårsnatten, är då allra flest personer ringer till 112 under 2018. Detta blir 1375 samtal och motsvarar tre och en halv gånger så mycket som en genomsnittlig timme, detta skriver SOS alarm i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Traditionellt sett är nyårsnatten då allra flest nödsamtal rings, men i år toppade även samtal om de omfattande skogsbränderna listan.

SOS alarm uppger att den 13 augusti mellan klockan 21 och 22 ringdes 1182 nödsamtal.

När det gäller nyårsafton så börjar den stora ökningen av nödsamtalen vid 23-tiden och kulminerar timmen efter tolvslaget. SOS alarm skriver att det börjar lugna ner sig efter klockan 04 men mer genomsnittliga nivåer på omkring 400 samtal per timme nås inte förrän efter klockan 06 på morgonen den 1 januari.

– Man hinner inte resa sig från sin arbetsplats från midnatt till tidig morgon, det är en konstant ström av samtal in till oss på nödnumret. Det skulle göra stor skillnad om alla kunde tänka till innan och hjälpas åt att ta hand om varandra, för att kunna undvika en del av olyckorna under nyårsnatten, säger My-Adina Hörting, SOS-operatör vid SOS Alarm, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan