Annons

Annons

Annons

Skridsko

Då invigs konstsnöspåret på Billingen

Efter ett år av intensivt arbete har det blivit dags att inviga de nya konstsnöspåren på Billingen Skövde. Resultatet är sex olika slingor där skidåkarna får möjlighet till ca 10 km belyst konstsnöspår. Den 28 december invigs anläggningen med en familjefest i marschallernas sken.

Snart blir det fest för vintersportare på Billingen när

Sedan i januari har arbetet med de nya konstsnöspåren på Billingen pågått. Spåren har breddats, nya spår har anlagts och en helt ny snökanonanläggning har satts på plats. Det innebär att ett av Sveriges längsta konstsnöspår nu tas i drift.

Annons

- Arbetet har löpt på enligt plan och vi är mycket nöjda över att lagom till vintersäsongen kunna lämna över denna del av investeringen på Billingen till verksamheten, säger Ingemar Linusson, fastighetschef på Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

Det är PEAB som har haft totalentreprenad på byggnationen. Att bygga skidspår med konstsnöanläggning är ett lite annorlunda uppdrag än de traditionella projekten de brukar jobba med. Det kan nämnas att det schaktats ner ca 5 km tryckledning för snösystem med 77 uttagsposter för snöproduktion och ett nytt belysningssystem med ca 17 km kabel och 142 nya belysningsstolpar.

Annons

- Det har varit en spännande och intressant uppgift för oss på PEAB och vi är oerhört stolta att nu kunna överlämna första etappen av satsningen på Billingens fritidsområde med 10 km konstsnöspår till Skövde kommun. Jag vill tacka alla som varit involverade i projektet för ett fantastiskt engagemang och samarbete samt alla besökare på Billingen som respekterat och underlättat vårt arbete, säger Henrik Siewertz, arbetschef på PEAB.

Den 28 december är det dags att inviga den nya anläggningen. Då blir det en familjefest där fritidsområdet lyses upp av marschaller och det bjuds på gratis skidåkning, gratis skridskoåkning, tipspromenad och gratis blåbärssoppa och bulle. Både skidor och skridskor finns att hyra/låna.

Restaurang Hållbar tänder grillarna på området och det finns möjlighet att prova på skidskytte. På kvällen arrangerar Billingens skidallians Konstsnöracet och själva invigningen sker i samband med att första klassen i tävlingen startar.

Annons

Invigningen arrangeras av Skövde kommun och Next Skövde i samarbete med Billingens skidallians.

- Nu har vi snölagt första delen av de nya spåren och hoppas på kyla de närmaste veckorna så vi kan producera mera snö. Vi ser fram emot att många Skövdebor vill hjälpa oss att ta spåren i bruk och passa på att tillbringa en fin eftermiddag ute på Billingen efter julhelgerna, säger Karin Holgersson, enhetschef på Billingens fritidsområde.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan