Annons

Annons

Annons

Fotboll

Sparkade SAIK-tränaren får roll i J-Södra

Text

Charbel Arbaham fick sparken från Skövde AIK.

Nu blir han assisterande tränare i Jönköpings Södra IF.

– Jag ser verkligen fram emot att få påbörja jobbet, säger Charbel till J-Södras hemsida.

Charbel Abraham blir ny assisterande tränare i J-Södra.

Charbel Abraham blir ny assisterande tränare i J-Södra. Det meddelade klubben via sin hemsida under måndagen.

Annons

Annons

Charbel Abraham kommer senast från uppdraget som huvudtränare för division 1-laget Skövde AIK. I september fick han sparken av SAIK via telefon.

– Jag vet inte hur man ska säga. Det är klart att det alltid är tråkigt att få lämna på detta sättet. Det är aldrig roligt. Men samtidigt är det en verklighet som vi tränare lever i så det är bara att kämpa på, sa Charbel Abraham till Skövde Nyheter den 17 september.

Men nu väntar alltså ett nytt uppdrag i J-Södra.

– Jag är otroligt glad att få möjligheten att jobba i en så fin förening som Jönköpings Södra IF. Jag ser verkligen fram emot att få påbörja jobbet och lära känna spelare, ledare och alla inom klubben, säger Charbel Abraham till hemsidan.

J-Södras tränare Andreas Brännström:

– Vi får in en hängiven ledare med ett stort intresse för individuell instruktion. Vi känner att han passar väl in i vår ambition i att bli bättre på spelarutveckling, säger Andreas Brännström.

J-Södras sportchef Andreas Jankevics tycker att Charbel Abraham och huvudtränare Brännström förespråkar samma typ av fotboll.

– Med Charbel får vi en ung, ambitiös fotbollstränare med många års erfarenhet från seniorfotbollen med god utveckling. Han är både en bra ledare och en kunnig instruktör. Charbel har samma typ av grundsyn på spelet som Andreas Brännström och vi är övertygade om att de kommer komplettera varandra på ett bra sätt. Vi är glada att välkomna Charbel till vårt tränarteam och föreningen, säger Andreas Jankevics.

Kontraktet med Charbel Abraham är skrivet på tre år.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan