Annons

Annons

Annons

Innebandy

Fröjereds stortalang klar för SSL-lag

Text

Fröjereds Alicia Svensson, 18, tar nu nästa kliv i sin innebandykarriär.

Hon är klar för SSL-laget Jönköpings IK på dubbellicens och ska finnas med i matchtruppen mot Karlstad redan på fredag.

– Det ska bli jättekul, säger Svensson.

Alicia Svensson har varit tongivande i det svenska U19-landslaget.

18-åringen ses som en av Sveriges främsta talanger och har fram tills nu endast representerat Fröjered i allsvenskan södra. Det kommer fortsätta vara hennes huvudförening men eftersom hon nu har dubbellicens för JIK kan hon också representera Jönköpingslaget i högstaligan.

Annons

– Vi har haft Alicia på radarn en längre tid och nu har vi, tillsammans med Fröjered, hittat en lösning som både vi, Fröjered och framförallt Alicia ser som möjlig att genomföra, säger JIK:s sportchef Magnus Ander i ett pressmeddelande.

Han beskriver talangen som en snabb poänggörare som gör sin omgivning bättre.

– Det är jätteroligt att vi snart får se Alicia testa vingarna i världens bästa liga.

Annons

I nuläget leder forwarden poängligan i allsvenskan södra med 17 poäng på åtta matcher. Förutom en stor poängproduktion i Fröjered har Alicia Svensson fina meriter från ungdomslandslaget. Hon fanns bland annat med i det svenska U19-landslag som vann VM-guld i våras. På tolv landskamper med U19-landslaget har hon gjort 18 poäng.

LÄS MER: Fröjereds IF på gång efter säker hemmaseger

Redan på fredag kastas Svensson in i hetluften i SSL. Då möter JIK Karlstad på hemmaplan och Fröjeredsprodukten finns med i matchtruppen.

– Det ska bli jättekul. Det blir väl mest att sitta på bänken och känna på hur det är. Hur det blir framöver och vilka matcher jag kommer spela vet jag inte utan där har Fröjered och Jönköping en dialog för att det ska fungera.

Kontakten mellan JIK och 18-åringen togs i början på denna säsongen. Därefter fick hon komma ner och träna med laget.

Annons

– Det är ju ett högt tempo och det gäller verkligen att vara på tå hela tiden annars är det svårt. Men jag tycker ändå man kommer in i det efter ett tag, säger Alicia Svensson.

LÄS MER: Fröjeredstalangen om utvecklingen och framtiden: "Ett år till vill jag spela här"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan