Annons

Annons

Annons

Falköping

Tv-program vill slå världsrekord i Falköping

Text

Det har gått sex år sedan sist, men nu återvänder det populära tv-programmet Landet runt till Falköping för att försöka sig på ett nytt världsrekord.

– Vi kommer att hålla till i Odenhallen där vi ska lägga ut alla våra vykort och mäta längden, berättar Nils Chöler, producent för programmet.

Landet runts programledare Henrik Krusvaal och producenten Nils Chöler ser enligt utsago fram mot tisdagens besök i Falköping, dit de kommer med tiotusentals vykort och en vilja att slå rekord.

Kung Bore skojade till det när SVT-programmet Landet runt besökte Falköping i december 2012. De kom till stan med programledaren Henrik Kruusval i spetsen, tiotusentals vykort, ett gott humör och en obändig vilja att inte låta snöyran stoppa planerna: Att på Odenplan forma vykorten till en Sverigekarta. Så gjordes också med mycket benägen hjälp av skolelever från Falköping.

Läs mer: Odenplan-rekord i tv

Annons

Nu är det dags att återvända till staden för ett nytt mastodontprojekten med alla vykort som tittarna skickar in till programmet. På tisdag den 4 december anländer Henrik Kruusval och gänget återigen till vårt högt belägna stad.

Annons

– Ja, vi tyckte att vi ville återvända till Falköping med våra vykort, konstaterar producenten Nils Chöler.

Han uppskattar att det rör sig om en en bit över 20 000 vykort.

– Vi kommer att lägga ut korten på längden, som en slingrande orm, och hoppas slå världsrekord, berättar han.

Snöyra rådde på Odenplan i december 2012, när Landet runt senast försökte sig på ett vykortsprojekt i Falköping.

Med hjälp av flygklubben och ”Flygar-Björn” förevigades förra projektet från luften.

När solen sänkte sig över vykorten på Odenplan 2012 hade snöyran lagt sig.

Denna gången tänker redaktionen inte låta sig hunsas av vädrets makter, även om den högste asagudens namn fortfarande vilar över tilltaget. Platsen för rekordförsöket är Odenhallen och även denna gång hoppas programmet på hjälp från skolelever i Falköping.

– Vi har bett om hjälp via skolchefen och har även varit kontakt med kommundirektören, säger producenten.

Annons

Idén med rekordförsöken kommer från ett besök som Henrik Kruusval gjorde på en öppen verksamhet i Sjuhäradsbygden. Den vägen nådde man inte ända fram, men förhoppningen är att deltagare därifrån ska kunna vara på plats i Falköping denna märkliga tisdag.

Tilläggas bör att det senaste världsrekordet i vykortsgenren enligt Chöler satte i Southampton tidigare i år. Då rörde det sigenlgit uppgift om 17 636 vykort.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan