Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kvinna frias från drograttfylleri

Den 22-åriga kvinnan hade tagit droppar med CBD-olja innan hon satte sig i bilen, men den är tillverkad av industrihampa och därför friar nu tingsrätten henne från åtalen om drograttfylleri och narkotikabrott.

Annons

Den 22-åriga kvinnan hade bråkat med sin pojkvän.

Därför satte hon sig i bilen och åkte till sin mamma i Skara, men på Erik Järnåkers gata stoppas hon av polis.

Det visar sig att hon har thc i blodet och åtalades därför för narkotikabrott och drograttfylleri. Men nu frias hon av tingsrätten eftersom det preparat hon använt är tillverkat av industrihampa.

Kvinnan hade någon dag innan körningen tagit CBD-olja som hon köpt via internet. Den fungerade ångestdämpande. Hennes läkare har dock sagt att hon inte bör ta oljan då den kan innehålla små mängder av thc. Men hon tar ibland 2-6 droppar av oljan och blir då lugnare.

Detta hade hon också gjort innan bilturen den 16 augusti 2018, vilket kvinnan också sa när hon stoppades i Skara.

Annons

Flera domar ger stöd

Hovrätten har i ett antal domar uttalat att CBD-olja inte bör bedömas som narkotika endast på den grunden att den innehåller thc.

Annons

Det friar Timmersdalakvinnan från åklagarens två åtalspunkter, bland annat för att den är tillverkad av så kallad industrihampa.

Målet är ganska ovanligt och att det ogillas beror alltså på tidigare prejudicerande domar.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy