Annons

Annons

Annons

Emtunga

Rolig duo gör föreställning om skratt

Skådespelarna och nycirkusartisterna Karin Odermatt och Jocke Assarsson, även kända som Jecko & Jessie, är nya Artist in Residence på Vara Konserthus. Under residensperioden kommer duon att ta fram en helt ny scenföreställning med namnet Ett skratt för livet.


Jocke Assarsson och Karin Odermatt är förmodligen mer kända som sina alter egon Jecko och Jessie. Nu kommer de att vara Artist i Residence på Vara konserthus och under den tiden ta fram föreställningen Ett skratt för livet.

Skådespelarna och nycirkusartisterna Karin Odermatt och Jocke Assarsson har jobbat med underhållning och kultur för barn och vuxna i över 20 års tid. Hösten 2017 deltog de i Jill Johnsons kritikerrosade föreställning That’s life och lyfte showen med luftakrobatik, flygningar och illusioner av olika slag.

Annons

Annons

För den yngre publiken är de kanske främst kända som Jecko & Jessie. I SVT:s Barnkanalen har de sedan 2012 synts i program som Mysteriet, Sommarlov och i det egna succéprogrammet Så gör man inte.

I ett pressmeddelande från Vara konserthus berättas nu att duon kommer att vara Artists in Residence på Vara konserthus och under den tiden ta fram en ny föreställning med namnet Ett skratt för livet.

Drivkraften bakom projektet är att visa vikten av att få skratta. Karin Odermatt (Jessie) och Jocke Assarsson (Jecko) har skapat en föreställning som i ett rasande tempo och med humor, slapstick, akrobatik, trolleri och överraskningar bevisar den tesen.

De vill kort sagt på ett roligt sätt visa publiken på enkelheten i livet och uppmana till en mer lättsam inställning till nuet.

Föreställningen, som riktar sig till barn, ungdom och familj, kommer att turnera under våren med premiär på Vara Konserthus den 2 mars 2019.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan