Annons

Annons

Annons

Emtunga

Välfylld vår på konserthuset

Våren på Vara konserthus är planerad. I stort sett alla kan nog hitta något som passar bland alla föreställningar som bjuds.

Annons

Annons

Säsongen på konserthuset bjuder som vanligt på en bred blandning av föreställningar. Den inleds tidigt i januari med show av Jessica Andersson och Magnus Carlsson i Från Pärleport till Rock'n'roll. Publiken får vidare möta unga jazztalanger i Up & Coming och följa med Beethoven på utflykt tillsammans med Vägus. Per Fritzell bjuder på humoristiska godbitar från förr i den egna föreställningen Ska vi ha chips? Dessutom bjuds det på premiär av filmen om osthandlaren och levnadskonstnären Sivan.

Özz Nûjen och Måns Möller tar med publiken på en resa genom världens historia. Simon Ljungman bjuder in vännerna Mikael Rickfors, Louise Raeder och Augustifamiljen till en oförglömlig kväll. Västerås Sinfonietta kommer till Vara tillsammans med Musica Vitae och sopranen Cornelia Beskow. Dessutom blir det ett återbesök av Seinabo Sey. Detta är några av alla höjdpunkter i februari.

I mars har Jecko och Jessie premiär med sin nya föreställning, medan radikala optimisten Anders Jansson bjuder på jazziga toner. Tommy Körberg äntrar teaterscenen som LOLA och David Batra skojar om elefanten i rummet. Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson djupdyker i Alice Babs låtskatt och Bröderna Norberg tar oss med till paniken bakom parodierna.

Annons

Annons

April toppas med spektakulär nycirkus i Backbone och dans om att vara en outsider i Mönster Outside.

I maj bjuder Rickard Söderberg både på storslagna arior såväl som intima kärlekssånger och för de allra minsta blir det kalas hos Maja Gräddnos. Isabelle Faust och Göteborgs Symfoniker tar sig i sin tur an Schumanns ödesverk. Dessutom gästar Miriam Bryant vännen Simon Ljungman.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan