Annons

Annons

Annons

Handboll

Silver till Västergötland i Sverigecupen: "Får vara nöjda"

Text

Västergötlands flicklag nådde hela vägen till final i Sverigecupen. Efter den stod det klart att man åkte hem med ett silver.

– Vi har bara tränat ihop två gånger tidigare och är ändå väldigt samspelta, säger Tindra Sahlin Wallenius som till vardags spelar i Skövde HF.

Västergötlands flickor tog silver i Sverigecupen.

I helgen avgjordes Sverigecupen i handboll för flickor och pojkar födda 2003. På flicksidan nådde Västergötlands lag fram till finalen. Där blev det ett silver efter förlust mot Stockholm gul.

Annons

– Så klart är det väldigt surt att vi förlorade men vi är ändå väldigt nöjda över att vi tagit oss så här långt. Vi har bara tränat ihop två gånger tidigare och är ändå väldigt samspelta. Vi får vara nöjda med vår prestation, säger Tindra Sahlin Wallenius.

Annons

Segersiffrorna för stockholmarna skrevs till 18–11.

– Vi kom inte upp i vår nivå som vi haft tidigare under cupen. Vi förlorade mycket på att vi inte sätter våra lägen och förlorar till slut ganska stort. Det känns extra surt för vi mötte samma lag i går (lördag) och vann med fyra bollar då.

Skövde HF-spelaren Sahlin Wallenius var trots den sista motgången, ändå nöjd med upplevelsen under turneringen.

– Det är jättekul att möta så bra spelare och lag som alla brinner för samma sak. Det är väldigt roligt.

I finalen blev hon delad främsta målskytt i matchen med sina tre fullträffar.

– Jag har spelat helt okej. Vissa matcher bra andra mindre bra men hela laget har varit bra – speciellt med tanke på den lilla träningstiden vi haft tillsammans, säger Tindra Sahlin Wallenius.

I övrigt slutade Västergötlands pojkar nia.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan