Annons

Annons

Annons

Barnamordet i Skaraborg

Misshandlade syskonet fick vård först efter fyra dagar

Text: 

Det tog fyra dagar innan det misstänkt mördade barnets syskon fick sjukhusvård, skriver Nya Lidköpings-Tidningen. Det är tidigare känt att polisen misstänker att syskonet blivit grovt misshandlat.

Man häktades i lördags av Skaraborgs tingsrätt.

En man i 25-årsåldern är häktad misstänkt för mord på ett treårigt barn och grov misshandel av en ettåring. Händelsen ska ha inträffat på kvällen den 9 oktober och treåringen dog dagen där på.

Annons

Mannen är också misstänkt för grov misshandel av en ettåring som är syskon till det avlidna barnet. Misshandeln ska ha ägt rum den 5 oktober. Niklas Lidström, polis vid Skaraborgsenhet grova brott, berättar för Nya Lidköpings-Tidningen att barnet inte fick vård förrän den 9 oktober. Några timmar senare samma dag kom barnets syskon in på sjukhuset. Polisen fick då kännedom om händelsen efter en orosanmälan från sjukhuset.

Annons

– Jag har ingen kännedom om att polisen skulle ha varit inkopplad i ärenden som rörde misshandel av barnen vid någon tidigare tidpunkt, säger han till NLT.

Mannen i 25-årsåldern är ensamt misstänkt för mord och grov misshandel. En kvinna har tidigare suttit anhållen, misstänkt för inblandning, men hon släpptes efter förhör.

Mannen förnekar brotten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan