Annons

Annons

Annons

Annons

Treåringens anhöriga var oroliga

25-årig man häktades på lördagen.

Annons

Enligt GT ska anhöriga till det döda barnet ha varit oroliga och försökt att få socialtjänsten att agera.

På lördagen häktades en 25-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord på ett barn i treårsåldern. Han misstänktes även för grov misshandel av en ettåring.

Den 9 oktober inledde polisen en förundersökning gällande försök till mord på en 3-åring i Lidköping, detta efter att barnet kommit in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador.

Dagen efter, under onsdagen, dödförklarades barnet och rubriceringen blev istället mord.

Annons

Annons

Socialtjänsten i Lidköpings kommun uppgav efter dödsfallet att man haft kontakt med familjen och har startat en utredning om man har begått några fel i ärendet.

På söndagen uppger GT att de anhöriga till familjen ska ha varit oroliga för situationen i familjen försökt att få socialtjänsten att agera.

Mannen var, enligt polisen bekant, med mamman i familjen.

– Vi är många runtomkring som har varit oroliga och som har ringt och anmält detta till socialen, säger en anhörig till Göteborgs-Tidningen.

De säger till tidningen att det är flera anhöriga till familjen som under lång tid har slagit larm i omgångar. Men man har inte kunnat se att kommunen har agerat tillräckligt kraftfullt.

Enligt GT har det överlevande syskonet har blivit omedelbart omhändertaget enligt LVU, lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga.

Annons

Annons

Till toppen av sidan