Annons

Annons

Annons

Skara

Efter misstänkta barnmordet: Så ska kommunen utredas

Text

En extern utredare ska ta reda på om kommunen har gjort fel i ärendet kring familjen där barnet misstänks ha blivit mördat.

Det var under torsdagen som en man anhölls misstänkt för att ha dödat en 3-åring i Lidköping. Barnet hade kommit in till sjukhus med allvarliga skador på tisdagen och avled senare på onsdagen.

Polisen är förtegen kring händelsen och det är ännu oklart vad det är som har hänt.

På torsdagen meddelade Lidköpings kommun att man startat en Lex Sarah-utredning för att undersöka om man har agerat fel. På fredagen gick kommunen ut med ytterligare ett meddelande. Socialchefen Helen Smith har beslutat att en extern utredare ska ta reda på om kommunen har gjort fel i ärendet.

Annons

Annons

”Vi vet att det väcks många frågor vid en allvarlig och tragisk händelse. Vi vill vara öppna med allt vi kan berätta kring kommunens arbete och ansvar. Samtidigt är vi måna om att inte störa den pågående polisutredningen. Vi har också en hög sekretess inom stora delar av socialtjänstens verksamhet att förhålla oss till. Den här nyheten uppdateras löpande med den information vi kan ge”, skriver kommunen på sin hemsida.

Anledningen till beslutet är enligt kommunen en följd av arbetsbördan inom kontoret och för att utredningen ska vara så opartisk som möjligt av alla parter.

Utredningen startar idag, fredag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan