Annons

Annons

Annons

Perspektiv

SD i nytt samarbete

En valteknisk samverkan ger SD stort inflytande i Vara kommun. Nu skriver Hannyah Jörtoft om det nya samarbetet i en insändare: "Tillsammans kommer vi in i mer eller mindre alla politiska organ, säkrar en vågmästarroll inte bara i kommunfullmäktige utan även i samtliga nämnder."

Hannyah Jörtoft (SD) skriver om partiets nya samverkan med Hela Vara Kommuns Bästa. Tillsammans får de en vågmästarroll.

Ett svårt parlamentariskt läge kan man utan tvekan kalla situationen i Vara, inte på grund av hur väljarna röstat.

Snarare på grund av hur de två största partierna hanterat situationen och deras ovilja att diskutera med Sverigedemokraterna.

Annons

Annons

Vi har fått ett stort förtroende från väljarna, vi har för avsikt att använda den makten de gett oss på bästa sätt för att leverera den politiken de önskar. Drömscenariot är såklart att öka insyn och inflytande utan att göra avkall på vår politik.

Därför känns det såklart riktigt häftigt att informera om att det ser ut som vi lyckats med just det!

Med goda avsikter har vi i Sverigedemokraterna sträckt ut en hand till både Socialdemokraterna och Moderaterna redan den 10 september. Vår vision var ett stabilt styre under kommande mandatperiod och vårt önskemål för att ge stöd i budgetomröstningar var en ökad insyn i nämnder samt delaktighet när stora, för kommuninvånarna avgörande frågor uppkommer.

Förhandling med oss i Sverigedemokraterna har inte varit önskvärt varpå vi i den sverigedemokratiska gruppen kontaktade HVKB med önskemål om att istället stärka oppositionen för att öka både vår och deras insyn och påverkan i kommunpolitiken. Detta har nu resulterat i ett valtekniskt samarbete för att öka insyn och inflytande i kommunpolitiken, tillsammans kommer vi in i mer eller mindre alla politiska organ, säkrar en vågmästarroll inte bara i kommunfullmäktige utan även i samtliga nämnder. Dessutom utan att göra avkall på vår egen politik.

Sverigedemokraterna och Hela Vara Kommuns Bästa bildar ett tredje block i kommunpolitiken i Vara. Gemensamt lägger vi därmed beslag på ytterligare en ledamot och ersättare i niomannanämnder, femmannanämnder och sitter dessutom på det tredje mandatet varpå 2e vice ordförande i samtliga utskott bör lämnas till vårt block.

Nu hoppas vi på att blivande styre respekterar valresultatet och ger oss de poster vi har rätt till, utan onödiga konflikter.

Hannyah Jörtoft

Kommunordförande Sverigedemokraterna Vara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan