Annons

Annons

Annons

Skövde

Flera märkte jordskalvet: ”Jag hann tänka: Nu har vi blivit lurade”

Text

Michaela Andersson Weijnblad upplevde måndagsmorgonens jordskalv i Skövde när hon körde bil och var på väg att lämna sina barn på skola och förskola.

– Det började vibrera i bilen och jag trodde att ett däck satt löst. Jag kände mig tvungen att stanna, berättar hon.

Michaela Andersson Weijnblad var på väg att lämna sina barn på skola och förskola när hon märkte att bilen började skaka.

Måndagsmorgonens jordskalv, som uppmätte 2,1 på Richterskalan, inträffade klockan 7.38. För Michaela Andersson Weijnblad, som bor i Södra Ryd, skedde det under morgonrutinerna då hon skjutsade sina barn, sex respektive två år gamla, till skola och förskola.

Annons

Annons

Hon hade inte kört långt från hemmet då bilen började skaka.

– Jag har visserligen aldrig tidigare kört med ett löst däck, men det var min första tanke. Vi kände hur det vibrerade i sätena och att bilen "vobblade", men vi hörde ingenting eftersom vi samtidigt hade i gång musik i bilen, säger Michaela Andersson Weijnblad.

– Dessutom är det en ny bil. Jag hann tänka att nu hade vi blivit lurade vid köpet, fortsätter hon och skrattar.

Hon valde att stanna bilen och kontrollera bilens däck. Det visade sig dock att alla däck satt fast som de skulle. Skakningarna avtog. Michaela körde vidare, lämnade barnen och körde sedan hem igen.

Det var först när hon såg på Skövde Nyheters hemsida att det hade skett ett jordskalv som hon förstod att det var det som tidigare på morgonen hade orsakat skakningarna i bilen.

För henne var det andra gången som hon kände av ett jordskalv. Det första skalvet hon kände av var det som inträffade utanför Skara på midsommardagen i år.

– Då stod jag i vårt förråd och märkte hur hyllorna började skaka. Tidigare hade jag bara hört från andra som upplevt jordskalv, säger Michaela Andersson Weijnblad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan