Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Filmplats Skara startar på Stureplan med Uti Bôgda-profilen

Filmintresserade ungdomar har nu en ny mötesplats i Skara, med filmplats Skara. Handledare är filmprofilen Andreas Hansen, som är ett av namnen bakom SVT-serien "Uti Bôgda".

Andreas Hansen är producent för den populära SVT-serien "Uti Bôgda". Nu lär han ut film till Skaraungdomarna också genom projektet Filmplats Skara som nyligen dragit igång.

Ungdomar som gjort film förut eller som vill lära sig från grunden kan ansluta sig till filmplats Skara. Förra torsdagen höll en första infoträff på Stureplan i Skara.

Annons

Under projektet Filmplats tak möts filmintresserade i åldrarna 16-25 år för att lära sig mer och hitta nya vägar framåt under en längre tid. Både erfarna filmare och de med nyväckt intresse av exempelvis manus, regi, klippning eller skådespeleri kan delta. Projektet bidrar med praktiska workshops, personlig handledning och gemensamma träffar, både lokalt och med resor till större filmfestivaler.

Annons

– Jag hoppas att många kommer och vill filma med mig. Det ska vara enkelt och utvecklande oavsett förkunskap. Målet är att stimulera och utveckla lokalt filmskapande. Förhoppningen är att vi har en stor grupp redan från starten nu i oktober, så att deltagarna kan arbeta både individuellt och i större team, säger Andreas Hansen, handledare för Filmplats Skara, i ett pressmeddelande.

Projektet Filmplats drar igång på sju platser i Västra Götaland 2018 och varje lokal Filmplats anpassas efter anmälda deltagares kunskaper och önskemål. Det kostar ingenting att delta. I Skara hålls träffarna på Stureplan.

Andreas Hansen är handledare för Filmplats Skara och även Filmplats LIdköping. Förutom det är han filmproducent och mångsysslare inom film. Han driver filmbolaget Pilsnerfilm och jobbar som producent för bland annat SVT:s humorserie ”Uti Bôgda”. Därutöver håller han i filmverksamheten på Studiefrämjandet i Lidköping-Skarabygden.

Filmplats är ett Arvsfonden-projekt som drivs av KulturUngdom i samarbete med FilmCloud, Studiefrämjandet och andra lokala samarbetspartners.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan