Annons

Annons

Annons

Friidrott

Spring för välgörenhet på lördag

Lördag 8 september anordnas motionsloppet Run of Hope över hela Sverige, även i Skara.

På lördag arrangeras Run of hope i Skara. Bilden kommer från ett annat Run of hope som hållits tidigare år.

Syftet med loppet är att samla in pengar till Barncancerfonden. I Skara är det Skara Rotaryklubb och Friskis& Svettis Skara som står bakom och du kan springa eller gå en snitslad bana på ca 4 km genom Skara stad. Starten gör man från Djäknescenen vid lunchtid och det kostar 50:- per person att delta.

Annons

Annons

– Vi drar igång med uppvärmning, så det kommer att vara full fart ända från början. Alla är välkomna att delta, såväl företag som enskilda och alla intäkter går oavkortat till Barncancerfonden, säger Elisabet Lundberg,ordförande i Friskis & Svettis Skara.

Varje år drabbas cirka 300 barn av cancer, det är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år. Tack vare framgångsrik forskning överlever i dag 80 procent av de barn som drabbas, det är bra men inte tillräckligt. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.

– Vi ville gärna ordna något där man kombinerar hälsa och välgörenhet, och när vi fick förslaget från Friskis &Svettis att ordna Run of Hope tyckte vi att det var en bra idé, säger Ulf Freijinger, president i Skara Rotaryklubb.

Förra året hölls loppet på 212 platser i Sverige och insamlingen slutade på mer än 1,7 miljoner kronor. I år hoppas man givetvis slå förra årets insamling, men i Skaraborg är det dock bara i Skara som ordnar ett Run of Hope.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan