Annons

Annons

Annons

Skövde

Dags att nominera till Guldnyckeln

Nu finns möjligheten att nominera tre prestigefyllda kulturpriser direkt på Skövde kommuns hemsida: Robert Gustafssons Guldnyckeln, Årets kulturutövare och En kulturgärning.

Det är dags att nominera kandidater till Robert Gustafsson pris Guldnyckeln.

Den 4 december genomförs den tredje Kulturgalan i Skövde Kulturhus. Galan arrangeras av Skövde kommun i samarbete med bland andra Skövdesonen Robert Gustafsson. Under galan kommer flera fina priser och stipendier att delas ut.

Annons

Annons

Till tre av dessa – Guldnycken, Årets kulturutövare och En kulturgärning – är det nu dags att lämna nomineringar.

Guldnyckeln

Guldnyckeln är Skövdesonen Robert Gustafssons eget pris. Det vänder sig till unga estradörer och kulturarbetare som är verksamma i Skaraborg. För fyra år sedan fick till exempel humorgänget Kass Humor priset.

– Jag är mycket mån om det här priset och ser fram emot att se vilka årets nominerade är, säger Robert Gustafsson, som själv lämnar över priset på Kulturgalan i december.

Mustafa Can väljer ut vinnaren

Priset En kulturgärning vänder sig också till utövare i hela Skaraborg. Priset är instiftat av kultur- och fritidsnämnden i Skövde kommun, men det är prisbelönta journalisten och författaren Mustafa Can som väljer ut vinnaren bland de nominerade och lämnar över priset.

På Kulturgalan 2016 fick Lidköpingsregissören Torsten Kärrbrink priset med motiveringen att han med sin konstnärliga passion och västgötska envishet gjort Esplanadteatern till en kulturell angelägenhet bortom Lidköpings gränser.

Ytterligare ett pris föregås av en nomineringsprocess och det är Årets Kulturutövare. Det riktar sig till personer med någon form av funktionsvariation boende i Skövde kommun. I nomineringsprocessen är Funktionshinderrådet med.

– Det är viktigt att detta stipendium finns. Det är vårt sätt att visa extra uppskattning för kulturutövare som har någon form av funktionsvariation och som tillför stort kulturellt värde, berättar kultur- och fritidsnämndens ordförande Kaj- Eve Enroth (L).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan