Annons

Annons

Annons

Simning

Swimrun på nytt

Det kommer att arrangeras flera tävlingar under Sweden Outdoor Festival.

Tävlande i swimrun under Sweden Outdoor Festival 2017.

På söndagen avgörs Billingen Swimrun för andra året i rad under festivalen. Och både lördag och söndag kommer det att tävlas i rullskidåkning.

Billingen Swimrun hade premiär under Sweden Outdoor Festival. Tävlingen mottogs mycket väl av de tävlande och nu kommer den åter. Det är lag om två personer som ska ta sig runt en bana genom att simma och springa.

Annons

Annons

Banan omfattar 9,4 km löpning och 1,3 km simning. Simningen sker i Hållsdammen, Åsbotorpsjön och på Billingebadet.

– Billingen är perfekt för att arrangera en varierande och utmanande bana för swimrun och vi hoppas att ännu fler deltagare hittar oss denna gången, säger Johan Banstorp från arrangerande 30K.

Det blir även rullskidtävling under festivalhelgen. Under både lördagen och söndagen arrangerar Billingens skidallians Billingen Rollerski minitour.

På lördagen går backracet av stapeln och söndagen bjuder på ett traditionellt långlopp. Båda loppen avslutas uppe på Billingen i festivalområdet. Där kommer också prisutdelning att ske till totalsegraren.

– Sweden Outdoor Festival ger en perfekt inramning till Billingen Rollerski och vi lockar också besökare till festivalen från hela Västsverige, eftersom tävlingen ingår i Västsvenska Rullskidscupen , säger Stein-Egil Östensen, tävlingsledare hos Billingens skidallians.

– Tävlingarna bidrar med puls och spänning till festivalen och det är roligt att både Swimrun och rullskidorna återkommer under festivalen, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan