Annons

Annons

Annons

Billingeprojektet i Skövde

Entreprenör klar för First Hotell Billingehus

Billingehus ägare, Asmund Haare, avslöjade på onsdagen att man skrivit avtal med Erlandsson Bygg AB, som blir totalentreprenör för ombyggnationen av hotellet och uppförandet av kongresshall. Det betyder att man är ett stort steg närmare byggstart.

Så här är det tänkt att det nya First Hotell Billingen ska komma att se ut. Det blir tre huskroppar varav en helt ny konferenshall och en påbyggnad på de två befintliga.

Men än finns ingen detaljplan eller något bygglov. Men enligt Asmund Haare har länsstyrelsen lämnat besked om att man inte har några ytterligare invändningar, något man tolkar som att detaljplanen kommer att gå igenom.

Stephen Meinich-Bache, VD för koncernen Tribe hotels och Billingehus ägare, Asmund Haare.

Kommunalråden Ulrica Johansson (C) och Katarina Jonsson (M).

Annons

Annons

Avslöjandet kom under en snabbt påkommen pressträff där även kommunalråden Katarina Jonsson (M) och Ulrica Johansson (C) deltog, samt Mikael Nykvist från Erlandssson Bygg AB och Stephen Meinich-Bache, VD för koncernen Tribe hotels, som även driver First Hotell Billingehus.

På frågan om affären kring Billingehussatsningen dragit ut på tiden svarade Billingehus ägare Asmund Haare att det är just detaljplaneprocessen som styr hur fort arbetet kan gå fram.

– Jag tycker att vi hållit oss till vår tidsplan.

Han förmedlade fördelarna med den anläggning som nu börjar ta mer konkret form.

– Det blir en stor anläggning som kommer att sätta Skövde och Skaraborg på kartan.

Enligt kommunens tidsplan ska detaljplanen vara klar att antas i månadsskiftet oktober-november. Det lär dock dröja ett tag till innan grävskoporna går igång.

Nu är det dock klart att Erlandsson Bygg AB blir totalentreprenör. Asmund Haare har tidigare sagt att man troligen kommer göra en delning av projektet som rör själva hotellet så att ombyggnaden av rummen blir en entreprenad och bygget av kongresshallen och de nya rummen blir en annan.

Men han kan fortfarande inte uppge någon exakt tidsplan för det fortsatta arbetet.

– Det är ett knappt halvår kvar av processen med detaljplanen. Sedan har vi ytterligare en period där vi ska söka bygglov.

Annons

Dagens 242 rum ska bli 500 och när hela anläggningen är klar väntas behovet av anställda på hotellet ha ökat till 200 från dagens 35.

Annons

Med en kongresshall och en modern variant av gondol och en outdoorsatsning på Billingens friluftsområde är kommunen övertygad om att få valuta för pengarna.

– Det här kommer få stor betydelse för kommunen och Skaraborg. Det är en helhetssatsning som är viktig för att attrahera fler att komma hit och det kommer ge många nya jobb, inte minst till unga, menar kommunalrådet Katarina Jonsson (M), tillika kommunstyrelsens ordförande.

Nu kan man skönja en byggstart och det är glädjande, menar hon.

Se filmen där Katarina Jonsson (M) berätta mer om vad dagens avtal betyder.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan