Annons

Annons

Annons

Dotorp

Falköpingsprodukten säljs – till allsvenskan

Text

Falköpingsprodukten och den tidigare Skövde AIK-spelaren Jonas Lindberg lämnar Gais.

29–åringen säljs nämligen till allsvenska Sirius.

Lindberg inledde sin karriär i Falköpings FK och därefter varit i klubbar som Skövde AIK, Gais, Ljungskile och Varberg. Inför den här säsongen återvände han till Gais efter en sejour i Norge, men redan efter en halv säsong i den anrika Göteborgsklubben lämnar han.

Annons

Annons

FFK-produkten säljs nämligen till allsvenska Sirius,

– Redan inför säsongen fanns det intresse kring Jonas från lag i allsvenskan och ett par av dessa lag återkom med en förnyad fråga nu under sommaren. Vi har haft en dialog med Sirius de senaste dagarna och lyckades till slut nå en överenskommelse som båda klubbarna kan känna sig nöjda med. Gais tappar en duktig spelare men får en kompensation som vi kommer att använda för att fortsätta bygga truppen och laget mot den målsättning som klubben har, säger Gais tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Lindberg säger så här om övergången.

– Allt gick väldigt snabbt, det var kul att Sirius ville ta hit mig och jag hoppas kunna bidra, säger Jonas Lindberg, som gör sin första träning på måndagsförmiddagen.

– Det är ett fint spelande lag, de spelar bra fotboll och har ett bra passningsspel. Det tror jag kan passa mig bra. Jag är bolltrygg, en passningsspelare och gillar att öppna lite ytor. Det hoppas jag kunna bidra med i offensiven, säger han till Sirius hemsida.

Lindbergs kontrakt sträcker sig över säsongen 2020.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan