Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Insändare: Satsa på försvaret, moderater

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

En uppmaning till Moderaterna; istället för skattesänkningar – satsa på försvaret. Det skriver Bengt Sjökvist i en insändare.

Moderaterna har börjat att intressera sig för försvaret. Äntligen har de börjat inse att försvaret behövs. När Moderaterna var i regeringsställning ansåg de att försvaret var ett ”särintresse”.

Annons

Det uttalade Fredrik Reinfeldt (M) när han var statsminister. Genom att bland annat dra ner på försvaret kunde han sänka skatten för alla miljardärer och alla andra med stora förmögenheter.

Annons

Försvarsministern, Sten Tolgfors (M),åkte runt och lade ner flera regementen. Han såg också till att värnplikten försvann, och skapade en ny organisation med att försvaret skulle bestå enbart av soldater och som nu har visat sig vara en flopp.

Nu vill Moderaterna satsa på försvaret i ett yrvaket intresse och kräver stora satsningar på mer material och mycket mer.

Tänk om Moderaterna visat samma intresse när de satt i regeringen, då hade vi inte haft alla problem i försvaret, som den nuvarande regeringen måste rätta till.

En uppmaning till Moderaterna; istället för skattesänkningar – satsa på försvaret. Det behövs medtanke kring alla problem i omvärlden.

Bengt Sjökvist

Annons

Annons

Till toppen av sidan