Annons

Annons

Annons

TV: Getingplågan nu ett faktum

Text

Sanering på 100 adresser om dagen runtom i länet. Häng med Josefine Gustavsson och se hur den kostnadsfria saneringen går till.

Inbäddat innehåll

Det gäller att få död på drottningen, så är getingplågan löst på bara ett par dagar. Vissa år är det mer getingar än andra.

– Vad vi vet är att de lever i någon form av tvåårscykel, och eftersom det var relativt lugnt i fjol räknar vi med många bon i år, förklarar David Vedeskog gruppchef på Anticimex.

Josefine Gustavsson och hennes kollegor som jobbar i Jönköpings län besöker tillsammans med cirka 100 adresser om dagen. Besöken till fastighetsägare som fått problem med getingbon kan variera.

– En del har ett bo, men det kan sitta väldigt illa till, andra kan ha 7-8 stycken på samma fastighet.

Annons

Under takpannor och in under tackfotens luftspalt används ett pulver som getingarna själva transporterar in i boet, andra klassiska getingbon som sitter synligt bekämpas med ett getingspray som sprutas in i boet berättar Josefine.

Annons

Så här års är bona i regel färdigbyggda, nu är det larver och getingungar som skall ha mat. Det är nu vi blir besvärade i samband med fika på uteplats och altaner. Sötsaker lockar och man får se upp med det man skall äta eller dricka.

– Vi samarbetar med de flesta av de stora försäkringsbolagen, säger David Vedeskog, så för den drabbade brukar det räcka att via sitt försäkringsbolag fylla i ett formulär på bolagets hemsida så blir vi kontaktade och kommer ut på besök.

Annons

För den modige som och har svårt att vänta på saneringsbesöket, kan själv kvittera ut ett getingspray på Anticimex, bra är väl då att veta om man är överkänslig mot getingstick eller ej.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan