Annons

Annons

Annons

Annons

Billingeprojektet i Skövde

Se upp - nu spränger de på motionsspåren

Text: 

Sprängningsarbetet är påbörjat norr om stadion, nära campingområdet.

Annons

Den kommande månaden kommer det att sprängas på delar av Billinge fritidsområdes motionsspår, för det nya snökanonsystemet.

– Då är det viktigt att man inte går in på arbetsområdet, säger Erik Norström som arbetar med sprängningarna.

Arbetet på Billingen fortsätter. Det handlar bland annat om det tio kilometer långa konstsnöspåret, som beräknas vara klart november 2018.

LÄS MER: Bad, portal och center - så blir ”nya” Billingen

Den här veckan börjar man spränga på delar av motionsspåren med start norr om stadion, där man spärrat av stora delar av området, för det nya snökanonsystemet som ska anläggas. Erik Norström från Björsäters berg och transport berättar mer:

Annons

– Vi håller nog på här i en månad, eller mer. Vi kommer att både borra och skjuta flera gånger idag, säger Erik.

Annons

Enligt honom kommer det främst att sprängas mellan klockan åtta på morgonen och tre på eftermiddagen, så gott som varje dag. Området är avspärrat och ett flertal skyltar samt varningslarm informerar om att sprängning pågår, men Erik vill understryka vikten av att motionärer håller sig undan.

– Det är ganska många motionärer som flyttar på staket och går igenom. Det kan komma stenar flygande och det är ju ett arbetsområde, som man inte ska vistas på. Jag har alltid god uppsikt, men det är bra att gå ut med det ändå.

Läs mer: Fräcka bilderna på Billingen - i framtiden

Man kallar spåret för ett kombispår, eftersom det på sommaren ska användas till cykling, löpning och på vissa sträckor även rullskidor. Medan arbetet pågår hänvisas motionärerna till alternativa spår. Tillfälliga skyltar finns att följa.

Läs mer: Planen för Billingen: "Stora förändringar"

Läs mer: Spår, bad, portal och center - så blir Billingeprojektet

Annons

Annons

Till toppen av sidan