Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Skaraborgare snyggast på bilfesten

Stefan Vänerstrands Chrysler 300 F utsågs till Power Big Meets snyggaste bil av juryn.

Annons

Bland 8 000 bilar och konkurrenter från hela Europa hade en skaraborgare snyggaste åket. Stefan Vänerstrands Chrysler 300 F blev Best in show på Power Big Meet.

Stefan Vänerstrand har ägnat sju år och flera tusen timmar på att göra i ordning bilen.

Det var en nöjd och glad ägare som kunde njuta segerns sötma i Lidköping.

Många åskådare var på plats även på lördagen för att titta på de vackra bilarna och se vilka fordon som prisades.

Annons

Annons

Power Big Meet samlar besökare och bilentusiaster från hela Sverige, men även internationellt. Folk åker från Tyskland, England, Polen, Estland och Ryssland samt övriga Norden för att delta i motorfesten.

Konkurrensen är alltså stentuff och det var med viss belåtenhet som Lidköpingsbon Stefan Vänerstrand fick höra att hans blå Chryser 300 F inte bara fick pris i klassen för cabriolets utan också blev bästa bil på hela meetinget.

– Det är perfekt. Det kan inte bli bättre, konstaterade en lycklig bilägare.

Samtidigt är priset en belöning på mycket hårt arbete. Stefan köpte bilen i delar för sju år sedan och sedan har han ägnat mellan tre- och fyratusen timmar på att göra i ordning den.

Men bilfesten är så mycket mer än bara en biltävling. Det är också ett arrangemang som lockar bilentusiaster, båda sådana med och utan egen veteranbil.

Vännerna Josefine Alfredsson och Elisabeth Lövborg från Mariestad hör dock till kategorin som har ett snyggt åk. De kom i Josefins svarta amerikanare till Hovby flygfält. De brukar inte missa Power Big Meet.

– Vi har åkt på det i år många år. Det är roligt att träffa folk, det blir en sån härlig stämning, tycker Josefine och får medhåll av Elisabeth.

– Ja, du kan byta både saker och erfarenheter, inflikar hon.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

För Skaraborgs och framför allt Lidköpings del innebär motorfesten ett rejält tillskott av besökande.

– Det är ett viktigt arrangemang för Lidköping. Besöksnäringen ökar och det är bra för näringslivet, liksom för hotell och campingar. Ja, det är bra för hela Skaraborg, menar kommunalrådet Jonas Sundström, som var på plats för att dela ut pris tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Carina Ohlsson.

Annons

– Det är bra för Lidköpingsborna också. Många har ett genuint intresse och genom Power Big Meet kan vi visa hur stort det intresset är, säger hon.

Hon konstaterar att arrangemanget har flutit på bra och inte inneburit alltför stora störningar i stan.

– Förra året fanns det en rädsla att det skulle störa, men nu är känslan annorlunda. Jag bor mitt i stan och jag hade balkongdörren öppen under cruisingen på lördagskvällen. Det är kul med liv i stan och vi ser att det är uppskattat, många var ute och tittade, konstaterar Carina Ohlsson.

Om Power Big Meet kommer tillbaka nästa år är för tidigt att säga. Klart är dock att båda arrangören, besökarna och skaraborgarna trivdes bra påar motorfesten i Lidköping.

Annons

Annons

Till toppen av sidan