Annons

Annons

Annons

Annons

Lidköping

Så kraftsamlas det inför stora bilfesten

Nu kraftsamlas det inför Power Big Meet i Lidköping.

Annons

Lidköpings kommun, Polisen, Västra Götalandsregionen genom Närhälsan och Skaraborgs sjukhus samt Västtrafik har under våren förberett sig inför att Power Big Meet arrangeras på Hovby flygplats den 5-7 juli.

Folkfesten som omfattar bilträffen och cruisingarna i de centrala delarna av Lidköping under kvällarna, förväntas locka många besökare, vilket kräver förberedelser för att minimera påverkan och säkerställa en god beredskap om trycket på verksamheterna blir stort, skriver de i ett pressmeddelande.

Det är den lokala föreningen ACCS Lidköping som arrangerar cruisingarna. En nyhet i år är att finbilscruisingen under fredagen kommer att gå runt Nya stadens torg.

Annons

Annons

Mellan den 5-7 juli påverkas busstrafiken i Lidköping med anledning av evenemanget Power Big Meet. Kollektivtrafiken kommer att förstärkas på vissa linjer och vara tillfälligt indragen på vissa sträckor under vissa tider.

Busstrafiken påverkas under olika etapper från torsdagen den 5 juli till lördagen den 7 juli. Under vissa tider då framkomligheten är svår kommer kollektivtrafiken att vara indragen. Vi kommer även att förstärka busstrafiken med linjerna 15, 16 och 17.

För de som ska resa i stadstrafiken under dessa dagar rekommenderar Västtrafik att man planerar sin resa i förväg.

- Tänk på att linjerna påverkas under olika tider på dygnet, under de dagar evenemanget pågår, säger de i ett pressmeddelande.

Samma helg pågår även Törebodafestivalen vilket polisen förbereder sig för.

– Den övergripande målsättningen för polisens insatser under Power Big Meet och Törebodafestivalen är att evenemangen ska upplevas som trygga och säkra, säger Mats Bergström, kommenderingschef och polismästare i polisområde Skaraborg. De resurser vi sätter in är väl anpassade för att klara uppgiften och vi har också förstärkning från regionen med trafikpolis och rytteri. Vi arbetar främst genom att vara relationsskapande, samtidigt som vi måste kunna sätta gränser när det behövs – till exempel när det gäller ungdomsfylleri och sexualbrott. Men vår förhoppning är att evenemangen i Skaraborg ska bli trevliga och minnesrika för både invånare och tillresande besökare!

Närhälsans vårdcentraler och jourcentral i Lidköping har extra beredskap under evenemanget och är beredda att fördela personal mellan enheterna om behovet skulle uppstå.

Annons

Annons

Till toppen av sidan