Annons

Annons

Annons

Skövde

TV/bildextra: Guldfiranden och dueller från finaldagen i Skadevi cup: "Det har varit toppen"

Text: 

Flera lokala lag tog sig långt i årets Skadevi cup. När fotbollsfesten avslutades på söndagseftermiddagen bjöds det på jubel och dramatik.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skadevi cup är över för den här gången. 272 lag med över 4 000 spelare totalt har packat ihop och åkt hemåt från Skövde. Söndagens avslutning, med finaler, blev på sina håll extremt spännande – och det med lokal touch.

Parallellt med att Rysslands möte med Spanien i VM slutade 1–1 och gick till förlängning och straffar, hände nämligen samma sak mellan Skultorps IF och Enskede IK. Det handlade om A-final i Flickor 14-15, där Skultorps Alma Jonasson klev fram för att slå den potentiellt avgörande straffen.

Annons

– Jag tänkte inget särskilt, jag var bara jättenervös.

Straffen gick i mål, via Enskedes målvakt, och vild glädje utbröt för Jonasson och hennes lagkamrater.

– Det kändes jättebra. Och det har varit jättekul att det har gått så bra på våra matcher. Vi har spelat jättebra.

Inbäddat innehåll

Några planer längre bort på Lillegården avgjordes A-finalen i klassen Pojkar 16-17, och även där kom det att bli lokalt guldjubel. Skövde AIK mötte norska Nesodden IF, och vände 0–1-underläge till seger med 3–1 bland annat efter att motståndarnas målvakt visats ut.

Annons

Skövdekaptenen Felix Broberg var förstås jublande glad efter slutsignalen.

– Det är underbart! Det är sjätte eller sjunde året i rad som Saik tar hem äldsta klassen, så det är skönt att inte tappa den. Sedan är det sista Skadevi för mig så då är det extra skönt att vinna.

LÄS OCKSÅ: Skadevi Cup bjöd på härliga nickdueller och framtidsvisioner

Broberg fick lyfta Skadevi cup-pokalen för andra året i följd, och var nöjd med hur han och hans lagkamrater presterade i helgens solsken.

– Vi har släppt in ett mål på hela cupen och det kom nu. Det känns jättebra.

Hur har cupen varit annars?

– Det har varit toppen, bra gemenskap i laget hela vägen. Vi ger oss inte utan krigar för varandra.

Värt att nämna är också att Skultorps IF inte bara tog hem klassen Flickor 14-15, utan också Pojkar 15. Det efter en smått exceptionell 9–0-seger mot Hovslätts IK i finalen. Därmed gjorde laget 27 mål framåt på sju matcher i turneringen.

Fotbollsfesten är till ända. Vissa lämnar Skadevi cup med en guldmedalj runt halsen. Alla lämnar Skadevi cup med minnen för livet.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan