Annons

Annons

Annons

Falköping

Smäll mot tågresenärer i Skövde och Falköping – så många avgångar ställs in

Text

I sommar väntar reparationsarbeten på Västra stambanan.

Från och med måndag den 2 juli innebär det viss påverkan på regionaltågen där flera avgångar på sträckan mellan Falköping och Göteborg kommer att ställas in.

Reparationsarbeten behöver göras på Västra stambanan som passerar Skövde och Falköping.

Trafikverket har under våren fått skjuta upp spårarbetet på Västra Stambanan. För att komma ikapp kommer banarbetet att nu att genomföras under sommaren med start på måndag den 2 juli.

Annons

SJ:s regionaltåg i Västsverige kommer att köras som vanligt, men däremot kommer Västtrafiks regionala tåg att påverkas. För Västtrafiks del handlar det om sträckan mellan Falköping och Göteborg där flera avgångar kommer att ställas in, uppger Västtrafik i ett pressmeddelande. Resenärer uppmanas att hålla koll på Västtrafiks hemsida om hur olika avgångar kan påverkas.

Annons

Reparationsarbetena kommer att pågå fram till den 19 augusti.

För den som planerar att åka snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm blir det också lite färre avgångar att välja bland under de närmaste veckorna, mellan 2 och 22 juli.

– När det gäller snabbtågen rör det sig om ett tiotal avgångar per vardag. Det är ungefär hälften av vad som går där i vanliga fall, säger Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket, till TT.

Dessutom pågår för närvarande banarbeten vid Stockholms Central vilket innebär att fjärrtåg från söder i stället stannar på pendeltågsstationen Stockholm södra. Det innebär att det även blir lite extra restid för den som ska åka in till centrala Stockholm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan