Annons

Annons

Annons

Innebandy

Multicamp tillbaka med fler aktiviteter

Text: 

Årets multicamp i Skara bjuder på flera nyheter. Det blir en övernattning, nya aktiviteter och dessutom kostnadsfritt för deltagarna.

Eva Torstensson, Carl Johan Kling och fritidschef Camilla Helander välkomnar Skaras unga till en fullspäckad vecka under årets multicamp. Besök på badet är bara en del.

Anmälan är redan öppen för årets multicamp i Skara och totalt finns 140 platser, fördelade på två veckor. Förra året kostade det över tusen kronor att delta, men den avgiften har tagits bort i år.

Annons

– Kommunen går in med medel till lovaktiviteter och vi stöttas av Sparbanksstiftelsen Skaraborg, säger Carl Johan Kling, som är ansvarig för multicamp.

Annons

Det är först till kvarn som gäller, men till skillnad mot tidigare år riktar sig lägret i år till unga i Skara kommun.

– Vi har sagt att nu får Skarabarnen första tjing. Vi kommer att ta in deltagare från andra kommuner i mån av plats, förklarar fritidschef Camilla Helander.

Det är kommunen som arrangerar multicamp tillsammans med ett 15-tal föreningar, Skara sommarland och Hälsostudion. Veckan bjuder på en lång rad aktiviteter. Deltagarna får testa flera olika sporter. Nytt för i år är konståkning, tae kwon-do, fiske och e-sport. Och på badet utmanas deltagarna med en hinderbana.

– Vi satsar också stort på olika lekar, som funbattle och kingball, berättar Carl Johan Kling.

Funbattle är som snöbollskrig, men med mjuka bollar och kardborrevästar och i kingball används något som påminner om en jättestor badboll.

Lokalerna där fritidsbanken håller till i Vilanhallen kommer också att vara öppna.

– För de barn som behöver en paus eller inte vill vara med på någon aktivitet så följer personal med dem till fritidsbanken och så kan de vara där en stund, säger Carl Johan Kling.

Personal är precis som tidigare år ledare från föreningslivet, personal från Vilanområdet, fritidsledare och feriepraktikanter. De sistnämnda får utbildning av Sisu dagen innan lägret börjar.

Graffitikonstnären Dano Wilhelmsson är också tillbaka. Den här gången kommer det att sättas upp plank vid tennishallen där deltagarna får testa kreativiteten.

Annons

Annons

Besöket på Skara sommarland är ett annat uppskattat inslag i multicamp. I år kombineras det med fiske och en övernattning på campingen.

– Föreningslivet i Skara ställer verkligen upp, så det vore kul om det blir fullt, säger Carl Johan Kling.

Sista anmälningsdag är den 11 juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan