Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Fullspäckat program på sommarlovet

Carl-Johan Kling och Charlotte Kristensson bläddrar i sommarlovsprogrammet som är sprängfyllt med aktiviteter som är gratis för barn och unga i Skara kommun. Det händer något varje dag.

Annons

I sommar behöver inga barn eller ungdomar gå sysslolösa på lovet. I sommarlovsprogrammet som precis blivit klart händer något alla lovdagar. Alla aktiviteter är gratis att vara med i.

Vad sägs om Mästarnas mästare i Skara, Vikingaliv på Katagård, lådbilsrace, Harry Potter-dag eller clownskola?

Skara kommuns kultur- och fritidsförvaltning har fått drygt 500 000 kronor i bidrag för att anordna för barn i Skara, precis som förra året. Då deltog tusentals unga i aktiviteterna.

Nu kan de presentera årets sommarlovsprogram där det är minst en aktivitet varje dag. Alla aktiviteter i programmet är gratis för de som bor i Skara kommun.

– Det är en mix av aktiviteter med både kreativt skapande och fysiska aktiviteter. Även den som lever på marginalen ska kunna ha ett händelserikt lov, säger Charlotte Kristensson, verksamhetsutvecklare på kultur.

Annons

Annons

– Alla ska ha möjligt att testa på något nytt, säger Carl-Johan Kling från Fritidsbanken som är med och anordnar flera aktiviteter på Vilanområdet.

Programmet har samordnats av kultur- och fritidsförvaltningen och Stureplan och föreningar är med och håller i aktiviteter. Även gratisaktiviteter från Naturum Hornborgasjön, Svenska kyrkan och Västergötlands museum finns med.

Under sommaren är det exempelvis cirkusskola, lådbilsrace, bokkollo med övernattning på biblioteket, häng med häst, utebio, multicamp, skateaktiviteter och skapande av saker av glasspinnar. Det finns också chans träffa minnesmästaren Jonas von Essen.

Det arrangeras också gratis utflykter till Skara sommarland, Nordens ark, Boda borg, Camp active och Barnens hus i Tidaholm.

– Vi har också parasportaktiviteter, det är en ny grupp som vi inte haft lovaktiviteter för innan, säger Carl-Johan Kling.

I helgen gäller det att hålla utkik i brevlådorna. Då delas sommarlovsprogrammet ut till alla i Skara kommun, så alla familjer och även exempelvis mor- och farföräldrar kan ta del av programmet.

Programmet kommer även att gå att hämta på Familjemässan på Vilanhallen på lördag. Det ska också gå att hitta programmet på Skara kommuns hemsida.

– Vi kommer att sprida programmet så mycket som möjligt. Det är också viktigt att som vuxen ta sig tid att kolla genom programmet, säger Charlotte Kristensson som vill att alla barn ska veta om att aktiviteterna finns och kunna gå på de man tycker är roliga.

Anmälan till aktiviteterna startar måndagen den 4 juni, med undantag för Multicamp där anmälan redan startat.

Annons

Annons

Till toppen av sidan