Annons

Annons

Annons

Friidrott

Dags för insamling till minne av Åsa

För tre år sedan dog Åsa Lundgren i cancer. För att bevara hennes minne och samtidigt hjälpa andra cancerdrabbade startades insamlingen "Alla blir vi drabbade på något sätt". Den 14 maj är det dags igen.

Över 750 personer deltog förra året i insamlingen "Alla blir vi drabbade på något sätt", som hålls till minne av Skarabon Åsa Lundgren. På måndag 14 maj är det dags igen. Då hoppas arrangörerna komma över 100 000 kronor i insamlade medel till Cancerfonden.

Varje år hålls Euromelanom-veckan då hudcancer uppmärksammas. Då hålls också loppet "Alla blir vi drabbade på något sätt" i Skara. I år sker det måndag den 14 maj.

Annons

Arrangemanget startade som ett sätt att hedra minnet av Skarabon Åsa Lundgren, som avled i sviterna av malignt melanom 2015. Alla intäkter från evenemanget går till forskning kring cancersjukdom. I fjol samlades över 90 000 kronor in till Cancerfonden.

Annons

– När vi kontaktar butiker och företag i Skara så är alla väldigt positiva och vill verkligen vara med att stötta detta. Man skänker gärna något till vårt lotteri. Känslan av att alla vill göra något och att tillsammans är vi starka finns verkligen runt detta, förklarar Lena Berthou i arrangörsgruppen.

Många är också de som vill delta i arrangemanget, som hålls i Petersburg. Förra året medverkade över 750 personer. Förhoppningen är att det i år ska bli ännu fler och att de insamlade medlen från loppet spränger 100 000-kronorsgränsen.

– Det vore fantastiskt, menar Lena Berthou.

Deltagarna väljer själva om de vill springa, gå eller bara betala startavgiften utan att ge sig ut i spåret. Fast då missar de förstås de överraskningar som finns utmed sträckan.

Flera föreningar har valt att hålla sin träning i Petersburg den dagen. Arrangörerna bjuder också på fika som duktiga "hemmabagare" bakat och matbutiker sponsrar med kaffe och frukt.

Annons

Mer information finns på arrangemangets Facebooksida.

Ingela Ekblad, Lena Berthou, Maria Bergsten, Jenny Andersson, Maria Vångberg och Anki Holmqvist hedrar sin bortgångna vän Åsa Lundgren genom att ordna ett lopp för alla cancerdrabbade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan