Annons

Annons

Annons

Annons

Man åtalas för att ha vandaliserat Hanna Wighs bostad

Text: 

Det sönderslagna köksfönstret på Hanna Wighs hus.

Annons

En 41-årig man åtalas för grov skadegörelse mot riksdagsledamoten Hanna Wighs bostad.

SKARABORG

Gärningsmannen hade kastat in en brandsläckare för att krossa fönstret och försökt få den att tömma sitt innehåll inomhus.

Bilens rutor var sönderslagna, någon hade skurit söänder all klädsel och repat lacken. Dessutom hade det skrivits ett missaktande ord på motorhuven.

Av allt att dömma har mannen använt sig av dem här hackan under vandaliseringen av bilen.

Hanna Wigh menar att det varit en turbulent tid som påverkat familjen mycket.

Annons

Annons

Han misstänks bland annat för att ha kastat in en brandsläckare genom köksfönstret, samt att ha slagit sönder och repat en bil tillhörande familjen.

I hetluften

Riksdagsledamoten har varit i hetluften flera gånger den senaste tiden. Dels avslöjade hon den dåvarande partikamraten Anders Forsberg förskingring, dels anmälde hon en riksdagskollega för sexuella trakasserier.

När Hanna Wigh själv ser tillbaka konstaterar hon att det varit mycket tårar och stundtals otroligt jobbigt.

Hennes hem blev vandaliserat och hennes bil utsatt för attacker. I sociala medier har hennes historia hånats och hon har utsatts för upprepade kränkningar.

– Det har minst sagt varit turbulent, men det finns ett stort värde i att stå upp för dig själv. Jag har tagit tillbaka mycket av den självrespekt jag berövades. Man kan säga att jag återfått mitt värde och det är inte lätt som kvinna att komma dit, säger hon.

Hotbild

Målsägaren hade tillsammans med familjemedlemmar varit borta under kvällen och upptäckte vandaliseringen då hon kom hem. Det första hon såg var den vandaliserade bilen.

De tittade efter så hästarna inte hade skadats och såg sedan att även en ruta till köket var krossad och en brandsläckare låg på golvet i köket.

Hanna Wigh hade en hotbild mot sig och händelsen kunde förmodligen sättas i samband med detta.

Det var också fullt av blodspår på brottsplatsen, både vid bilen och på den inkastade brandsläckaren.

Annons

Enligt de rättsmedicinska resultaten så talar det mycket starkt för att DNA:t kommer från den misstänkte 41-åringen.

Grovt brott

Själva skadegörelse anser åklagaren som grov eftersom det skett mot Wighs hem och och varit synnerligen kännbar för familjen.

Annons

Det riktas också ganska stora skadeståndsanspråk mot den nu åtalade 41-åringen.

Försäkringsbolaget vill ha ersättning med 56 907 kronor, Hanna Wighs två barn begär ett skadestånd på 20 000 kronor vardera, politikern själv vill ha ersättning med 12 810 kronor för glassanering och ökade uppvärmningskostnader.

Kom hem till henne

Den man som nu åtalas för skadegörelsen kände Hanna sedan tidigare och dagen efter händelsen dök han upp hemma hos henne och hjälpte bland annat till att röja upp.

Han har förhörts av säkerhetspolisen och nekade först till all inblandning. Men sedan erkände han plötsligt hela händelseförloppet och hävdade att han var lejd av familjen för att utföra vandaliseringen. Något som de bestämt tillbakavisat.

Nu åtalas 41-åringen alltså för attacken.

Läs man misstänks för attacken:

Läs Hanna om sexattacken:

Läs vill vara säker på att ingen slarvat:

Läs Hon kallades "rikspatrask":

Annons

Annons

Till toppen av sidan