Annons

Annons

Annons

Skridsko

Skara KF presenterade World on Ice

Under skärtorsdagskvällen fylldes Skara ishall med en förväntansfull publik. Skara Konståkningsförening presenterade isshowen World on Ice.

– Planen är att vi ska ha en isshow åtminstone vartannat år, säger tränaren Maja Polzer.

Till Lalehs låt Colours visade den gröna gruppen att världen är vacker med färger.

Annons

Annons

Isshowens yngsta åkare var fyraåriga Stina Olsson.

Saga Holm åkte till musik från filmen Madagaskar.

Egypten var ett av kvällens teman.

Egypten var ett av kvällens teman.

Maja Polzer och Elin Polzer är tränare i Skara Konståkningsförening och hoppas att fler ska bli intresserade att börja i klubben.

Lila och Röd grupp hade Brasilien och Rio som tema.

Annons

Annons

Som avslutning kom mammorna till åkarna in och gjorde överraskade tjejerna med Svansjön, som en hyllning till sina döttrar.

Det var några år sedan senaste isshowen, men nu var det dags igen.

– Vi har inte haft så mycket tid på oss, vi började träna inför showen i slutet av januari, säger Maja Polzer, som är huvudtränare.

Förutom Maja är Elin Polzer och Axia Wiking Prytz tränare. Åkarna är uppdelade i fem grupper, efter ålder och rutin. I den lila gruppen är åkarna mellan 12 och 15 år, och tränar sex dagar i veckan. I vinter har de tävlat sex gånger och den avslutande tävlingen för säsongen är i april.

Annons

– De brinner för det här, det är deras liv. Och jag tycker att det är jätteroligt att träna dem. Annars skulle jag aldrig vara här varenda lördag- och söndagsmorgon klockan åtta, säger Maja Polzer och ler.

Annons

Totalt deltog ett 30-tal konståkare i torsdagens show, och de fick många applåder. De ackompanjerades av rytmer från bland annat Indien, Egypten, Brasilien, Spanien och Ryssland. Alla nummer i dräkter som inspirerats av respektive världsdel.

Showen inleddes med alla åkare på isen, till Lalehs låt Snö. Och till avslutning fick sig tjejerna en rejäl överraskning.

– Det är ingen som vet om det i förväg, men tjejernas mammor kommer att bjuda på ett nummer som en hyllning till åkarna. De kommer att visa att det inte är så lätt med konståkning som det kanske ser ut, säger Maja Polzer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan