Annons

Annons

Annons

På lördag håller Socialdemokraterna i Skaraborg sin distriktskongress i Kulturkvarteret i Hjo. Fastställande av valsedlar till riksdag och region är de tyngsta punkterna på kongressen, som också får besök av partisekreteraren Lena Rådström Baastad.

Partisekreterare Lena Rådström Baastad gästar Socialdemokraterna i Skaraborg då de på lördag har kongress i Hjo.

På lördag fastställer Socialdemokraterna i Skaraborg sina valsedlar till riksdag och region vid distriktskongress i Hjo. Valberedningens förslag till riksdag är förnyat förtroende för Patrik Björck, Falköping, Carina Ohlsson, Lidköping, och Erik Ezelius, Tidaholm. Den sistnämnde tjänstgör som talmansersättare för Urban Ahlin, Mariestad.

Annons

Annons

Monica Green, Skövde, har avböjt omval och på plats nummer fyra har Ida Ekeroth, Mariestad, flyttats upp i förslaget. I da är idag oppositionsråd i Mariestad och har även tjänstgjort i riksdagen under Erik Ezelius´ föräldraledighet. Som nummer fem och sex på listan återfinns Fredrik Nordström, Skara, och Malin Wadman, Skövde.

Regionlistan

På förslaget till regionlista toppar regionrådet Alex Bergström, Falköping, före Anne-Charlotte Karlsson, Töreboda. De följs av Johan Ask, Skövde, och Anna-Karin Skatt, Tidaholm. Därefter återfinns Karl Wiktorsson, Lidköping, och Susanne Larsson, Falköping.

Kongressen gästas också av partisekreteraren Lena Rådström Baastad, som kommer att tala till ombuden. Partisekreteraren kommer också att dela ut Tage Erlanders Hedersmedalj till Birgitta Svensson, Värsås, som under 46 år var anställd på partidistriktet i Skaraborg.

21 motioner

Under dagen i Hjo ska kongressen också behandla 21 motioner samt lägga föregående års verksamhet till handlingarna. Det ska dessutom förrättas val till distriktsstyrelse och en rad andra uppdrag inom såväl partidistriktet i Skaraborg som inom den samverkan partidistrikten i Västsverige har.Patrik Björck, Falköping, föreslås till omval som distriktsordförande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan